Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Posledica (posledice) strahu
avtor: anonimno datum: 30.07.2001 19:54
Spoštovani!

Zdravniku, ki tipomaga, je ežko reči, da se ga bojiš. Pa vendarle je tako.
Predvidevam (vem), da je srečevanje s strahom vaš vsakdanjik.
Zdi pa se mi, da je pri meni to že nekako patološki strah. Pripravljen sem namreč kakšen teden ali več preživeti z veliko mero protibolečinskih sredstev (tableti, mazila, akupresura, tudi zbadanje z iglicami - ki bi lahko bilo podobno akupunkturi, pa to seveda ni...).
Vem, da ima slaba ustna votlina posledice za celo telo. Tako me zanima, ali začetno reševanje -puljenje vsega odvečnega kar je nastalo v skoraj štiridesetih letih, kje delajo z narkozo, če na, pa kako močne so injekcije. Ker sem učitelj, mi te zadeve še kako nagajajo. Res pa je, da me kolegi in kolegice vabijo k lokalni zobarki - tu pa smo spet na začetku - žal pri strahu.
lp
 
odgovor: Posledica (posledice) strahu
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 01.08.2001 11:48
Spoštovani!
Predvidevam,da Vas je strah morebitne bolečine pri stomatološkem posegu. Vaš strah je odveč. Vsak poseg je lahko neboleč (vrtanje, brušenje, puljenje ). Namreč, danes naši zobozdravniki uporabljajo takšne lokalne anestetike kateri so zelo učinkoviti in povzročajo podpolno analgezijo. Pacienti tako poseg brez bolečin dobro prenesejo, zobozdravniku pa je omogočeno nemoteno in natančno delo. Samo je potrebno zobozdravniku povedat, da se bojimo bolečine in da želimo anestezijo! Prepričan sem, da se bo Vaša zobozdravnica potrudila in da bo Vaš strah preteklost. Anestezijo ne plačate (če imate urejeno zdravstveno zavarovanje).
Lep pozdrav, Mag.Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.038s] Ads