Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: Rak mehurja
avtor: anonimno datum: 07.08.2002 12:37
Sorodnik ima tumor v mehurju. V odpustnem pismu je napisano, da so zresecirali tumor,ki sega od spodnje stene in desne stene mehurja v prostato. Tkivo zresecirali, infiltrira vso prostato. Resekcija v zdravo ni možna.
Ali to pomeni, da se je metastiral že v prostato? Kaj pomeni Mayo poiskus,ki je bil pozitiven.
Zanima ga tudi, kaj bo to pomenilo zanj, predvsem katere težave lahko še pričakuje.
V njegovem imenu se zahvaljujem za odgovor.
 
odgovor: Rak mehurja
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 09.08.2002 17:08
Spoštovani!
Očitno je proces že napredoval, ker celotnega tumorja niso mogli odstraniti. Zaenkrat bo verjetno brez večjih težav, problem bo, ko bo preostali tumor ponovno zrastel, verjetno pa bo tudi metastaziral v druge organe. Verjetno bodo poizkusili še z dodatnim zdravljenjem, o obliki in smiselnosti se bodo odločali urologi in onkologi. Žal vam težko napovem kakšen bo potek bolezni, saj poteka pri vsakem posamezniku drugače.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.018s] Ads