Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: Prosim za nasvet
avtor: ales datum: 08.08.2002 13:36
Pred dobrim letom dni sem si na smučanju(snowboard)poškodoval koleno pri pristanku iz višine.Pristal sem na iztegnjeno desno nogo.V kolenu me je takrat močno zabolelo in mi tudi oteklo.Od takrat sem si ga še večkrat izpahnil(nekaj kret so mi ga punktirali in izvleklipo 35ml krvavkastega exsudata) pri raznih skokih (doskokih) in od takrat se ukvarjam samo še s športi kjer ni nenadnih gibov(kolesarjenje,planinarjenje,tek...itd)
Naredili so mi tudi nekaj preiskav v ortopedski bol. Valdoltra IZVID MR DESNEGA KOLENA:Medialni menisk kaže,do površine meniska potekajočo hiper intenzivno špranjo,kar govori za ropturo meniska.Laterarni menisk ima normalno obliko,gladko in regularno površino.Notranja struktura ima homogen signal nizke intenzitete.
Signal iz anteriornega krinega legimenta je nehomogen, ligament je stanjšan,kar kaže na stanje po poškodbi ligamenta.Posteriorni križni ligament je primerno prikazan,normalne debeline in intenzitete signala.Koletaralna legamaneta sta primerno prikazana in nrmalne debeline.
(Napisal sem le del ki opisuje poškodbe)
Prosil bi vas za pojasnilo kaj to pomeni v preprostejših besedah.Specilist mi je priporočal še artroskopijo, a jez sem jo odlašal, saj mi je tudi moj osebni zdrvnik rekel da mi je ne priporoča,če s kolenom lahko gibljem skoraj normalno(ne morem v počep da bi se naslonil do pet)
Pred dnevi pa sem govori s nekim tretjim zdravnikom in ta mi pravi da sem naredil napako da si nisem šel operirat kolena.Naštel mi je nekaj razlogov, za katere mi prej ni nihče drug povedal.Rekel je da mi menisk lahko prede v hrustanec in se mi ta ščasoma vniči.1 križna vez pa da je strgana in ne natrgana kot so mi rekli prejšnji zdravniki. Tudi to mi s majhnimi zdrsi utegne sčasoma poškodovati hrustaec
Pri hoji in teku sicer nimam tezav a vseeno bi rad naredil artroskopijo kolena ,če je le ta brez kakšnih posledic(zanima me tudi podrobnejši opis tega posega)
V naprej se vam zahvaljujem za čim bolj podroben nasvet in odgovor Ales .


 
odgovor: Prosim za nasvet
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 09.08.2002 16:57
Spoštovani!
Svetujem vam artroskopijo, v bolnišnici Valdoltra so vrhunski specialisti, tako da ste v dobrih rokah. Poseg poteka v spinalni anesteziji, ne čutite nog, tako, da je poseg neboleč, ste pa pri zavesti. Skozi majhne luknjice vam bodo uvedli kamero in še kak delovni inštrument ter si natančno pogledali kakšna je vaša poškodba ter ali je potreben operativni poseg. Tudi operirajo vas lahko v večini primerov artroskopsko.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.038s] Ads