Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: zolcni kamni+endometrioza
avtor: anonimno datum: 11.08.2002 21:47
Spoštovani!!!
Stara sem 27 let.Ultrazvok trebuha je pokazal na številne srednje velike žolčne kamne, istočasno pa je na mehurju opazna 2*2*3 cm velika tvorba, ki bi lahko bila endometriotično žarišče. Naj povem, da imam zelo boleče menstruacije (pri uriniranju zelo močno boli in peče). Ker želim zanositi, mi je ginekologinja kot prioriteto svetovala odstranitev žolčnih kamnov. Težav z žolčnimi kamni nimam, le občasno čutim kot da se nekaj premika tam, kjer je žolčnik (tik pod rebro). Drugače jem vse in hrana mi ne dela problemov.Zanima me, ali je kamne obvezno treba operirati, prav tako pa me zanima kako je z endometriozo (ta sicer še ni potrjena, lahko pa bi bila, na kar kažejo UZ in grozne bolečine).Sem pa že naročena pri urologu, ki bo to diagnozo potrdil ali ovrgel.Ali je res, da je lahko endometrioza ovira za zanositev??? V upanju na vaš čim prejšnji odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
 
odgovor: zolcni kamni+endometrioza
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 16.08.2002 16:21
Spoštovani!
Ker v nosečnosti ali po njej žolčni kamni pogosteje povzročajo težave bi bila smiselna operacija (laparaskopsko). Z ozirom na sum, da gre za endometriozo, ta je lahko tudi v trebušni votlini bi bilo smiselno, da med operacijo žolčnika sodeluje tudi ginekolog in po potrebi še urolog ter istočasno odstranijo tudi morebitno endometriozo. V kolikor gre za endometriozo na mehurju vam priporočam Urološki oddelek v Slovenj Gradcu, saj tam urologi operirajo tudi žolčnik, pa tudi sicer imajo največ izkušenj z laparaskopskimi operacijami.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.043s] Ads