Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: mostiček
avtor: anonimno datum: 12.08.2002 12:06
Pred petimi leti sem si izbil zgornjo desno enico. Ker je bila pri tem okrušena tudi leva enica, mi je zobozdravnik izdelal mostiček s te leve enice za umetno desno. stanje je bilo v redu do pred nekaj dnevi, ko se mi je ta mostiček odlomil. Leva enica je sedaj ravna (odlomila se je konica na katero se nalepi prevleka). Prosim za mnenje kašno vrsto rešitve priporočate. Ob tem naj povem, da je problematičen tudi položaj zgornje leve dvojke, saj je za 3-4 mm nazaj in v liniji.
Za odgovor se zahvaljujem.

Sebo
 
odgovor: mostiček
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 13.08.2002 21:44
Spoštovani!
Brez pregleda in informacije o stanju celotnega zobovja ter RTG posnetka Vam ne morem natančno in zanesljivo odgovoriti na Vaše vprašanje. Rešitev je odvisna o stanju in položaju sosednih zob (desne dvojke in trojke, leve trojke), od tega, ali so zobje zdravljeni, poškodovani, o stanju korenin, od tega ali še kje obstaja vrzel... Predlagam Vam pregled pri Vašem osebnem stomatologu, pri katerem boste dobili odgovor na Vaše vprašanje.
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle, dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.035s] Ads