Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: anestezija
avtor: anonimno datum: 02.08.2001 02:23
Prosila, bi za odgovor. Sin je bil pri izbrani zobozdravnici, kjer mu je morala narediti rtg zoba, kar je zaracunala 3500,00 sit. Ko je prisel naslednjic, da zamenja zdravilo, mu je naredila spet rtg zoba in spet smo placali 3500,00 sit. Moram povedati, da je sin dijak in da je normalno zdravstveno zavarovan po starsu. Zanima me , ce je bilo upraviceno 2x zaracunan RTG zoba?
Prav tako me zanima, ko sem prebrala vas odgovor zgoraj glede anestezije, da jo lahko zahtevas; tudi moj sin ima strah pred zobozdravnikom, zato vedno prosi za anestezijo. Ce mu jo da, mora po posegu placati 1500,00 sit za inekcijo, ki menda ne pripada k emu posegu in je samoplacniska. Kaj menite o tem?
Za odogvora se vam najlepse zahvaljujem!
 
odgovor: anestezija
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 02.08.2001 17:10
Spoštovana gospa!
Po 28. členu Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, rendgenska diagnostika zob in čeljustnic je pravica iz zdravstvenega zavarovanja, tako da ni samoplačniška storitev (ne glede na število slikanj). Isto velja za lokalno anestezijo. Če Vas zanimajo podrobnosti, Vam predlagam, da obiščete spletne strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje www.zzzs.si , oz. pokličete Vama najbližo območno enoto.
Lep pozdrav, Mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads