Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: peyronijeva bolezen
avtor: anonimno datum: 02.08.2001 23:40
zanima me vec o tej bolezni, saj mi je zdravnik dejal, da imam lazjo obliko. osnovna motnja je,da prekrvaviev glavice uda ni zadostna, zato ne otrdi tako, kot je nekoc. Sicer sem star 34 let.
 
odgovor: peyronijeva bolezen
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 03.08.2001 16:23
Spoštovani obiskovalec naše strani,
pri Peyronijevi bolezni gre za pretvorbo elastičnega tkiva vezivne ovojnice spolnega uda v neelastično tkivo. Tako tkivo je torej neelastično, se ne razteza in spolni ud se med erekcijo upogne na prizadeto stran. Včasih povzroča ob tem tudi bolečino. Vzrok sam pravzaprav ni znan. V tolažbo pa je trebe povedati, da se včasih po nekaj mesecih stanje izboljša samo od sebe. Blažja oblika obolenja, ki ne moti spolnih odnosov, ne potrebuje zdravljenja. Moteče oblike obolenja zdravijo urologi. Ti se lahko odločijo za zdravljenje z zdravili, ki jih vnesejo v obolelo tkivo. Včasih pomaga zdravljenje z ultrazvokom. V nekaterih primerih pa ne gre brez kirurške odstranitve spremenjenega tkiva.
Lep pozdrav!
Franci Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.041s] Ads