Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: Strah pred rakom na prostati.
avtor: Peter datum: 02.09.2002 10:25
Pozdravljeni!

Star sem 20let in vem, da je strah pred rakom na prostati še nepotreben vendar me nekaj zanima. Če se rak pojavlja pri moških po petdesetem letu. Namreč meni se zdi da se ne more kar tako v par letih pojaviti. Nepravilna prehrana, premalo športnih aktivnosti in vsi podobni dejavniki učinkujejo na nastanek že veliko prej ali ne?

Če je to tako, potem me zanima naslednje. Do mojega 16 leta nisem jedel zelenjave skoraj nič. Sedaj pa sem začel veliko dajati na zdravje. Tudi izobražujem se veliko glede tega. Vem da je likopen v paradižniku prava bomba za raka na prostati. Obiskujem tudi fitnes in jem nizkomaščobno hrano.Zadnje dni pa sem opazil da ima tudi moj dedek probleme s prostato. Bil je v bolnišnici in na raznih raziskavah, vendar raka niso odkrili. Težave pa ima še vedno z uriniranjem. Težko namreč zadržuje.

Po vsem tem kar sem napisal ali je mogoče da po 16 letih brez zelenjave in s sorodnikovimi težavami počasi ustvarjam raka na moji prostati.

Vem da je vprašanje neumno in še kaj več. Vendar me resnično zanima.
 
odgovor: Strah pred rakom na prostati.
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 08.09.2002 09:58
Spoštovani!
Strah je odveč. Preberite si poglavje "rak prostate".
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.047s] Ads