Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Menjava mostička
avtor: Sandi datum: 02.09.2002 21:02
Spoštovani !
Leta 1994 mi je zobozdravnik na stroške sociale izdelal mostiček treh zob, ki je nadomeščal dva manjkajoča (4 in 7 levo zgoraj) in dva poškodovana zoba (5 in 6 levo zgoraj). Pred nekaj dnevi se mi je zaradi obolele petice in šestice snel. Moj izbrani zobozdravnik, ki ima z ZZZS sklenjeno koncesijo, mi je predlagal izdelavo novega mostička, ki bi bil pritrjen na zatičih šestice in petice ter zbrušeni zdravi trojki.
Zanima me, če je možen še kakšen drugi način pritrjevanja mostička in znesek, ki ga moram doplačati za celoten poseg kot zavarovana oseba. Zobozdravnik mi je rekel, da mi zavarovalnica krije stroške samo za zdravljenje obeh zob, ne pa za izdelavo mostička štirih zob (3,4,5 in 6 Lzg.) izdelanih iz navadnega materiala, katerih cena vsakega je 32.000 SIT (skupaj 128.000 SIT).
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
 
odgovor: Menjava mostička
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 04.09.2002 13:31
Spoštovani!
Glede statusa zob, po pravilih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, nimate pravico do mostička na račun ZZZS. Torej ste samoplačnik. Cena, katero vam je povedal Vaš somatolog je takšna kot v večini naših zobnih ordinacij.
Manim, da je rešitev problema manjkajočeg zoba in poškodovanih (zdravljenih) zob z nazidki in mostičkom dobra.
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle, dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads