Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Dermatologija
vprašanje: obolelost nohtne plošče na nogi
avtor: ana datum: 08.11.2007 12:26
Na palcu desne noge imam že dalj časa (cca 3 leta) obolelo nohtno ploščo. Dosedanje diagnoze: nohtna plošča v celoti porumenela, paronihij ni prizadet. Ostali nohti so v redu. Dg: TINEA ungvium, B 35.1
Zdravila v zadnjem letu: Lamisil a 250 mg 1x dnevno 12 tednov, nato izboljšanje, vendar prosti rob nohta še vedno prizadet; sledi Lamisil krema (pregled 14.9.2007) in kontrola čez pol leta.
Trenutno stanje: noht se še hitreje vrača v stanje večje prizadetosti, krema ne pomaga.
Prosim za nasvet, ana iz Nova Gorice.
 
odgovor: obolelost nohtne plošče na nogi
avtor: Aleksandra Dugonik,dr.med., spec. dermatovener. datum: 09.11.2007 12:18
Iz pisma sodeč hodite redno k dermatologu.Nikakor ne izpustite kontrolnega pregleda in posveta z lečečim dermatologom.Le ta je najbolj seznanjem z vašimi izvidi (ki govore za glivično obolenje) zato bo rešil tudi težave , ki so nastale po zdravljenju.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.014s] Ads