Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Dermatologija
vprašanje: PARONIHIJA
avtor: tanja datum: 09.11.2007 20:59
Spoštovani,


moj oče (70 let) ima poleg mnogih drugih bolezni (glavna je kronični glomerulonefritis, že 30 let zdravljen z medrolom) tudi hude težave z glivičnim obolenjem nohtov. Prosil me je, naj vam posredujem spodaj navedeno vprašanje. Lepo prosiva za odgovor.

Tatjana Novak
---------------------------------------------------------------------------------------------------


Ugotovljeno imam glivično obolenje nohtov PARONIHIJA. Dosedanje zdravljenje z MYCOSPOR kremo - več kot pol leta - ni bilo uspešno. Ker gre za napredovano obolenje na korenu nohta na eni roki in ob strani nohta na drugi roki me zanima, ali sploh obstaja kakšen način zdravljenja, ali je treba čakati tako dolgo, da bo kirurška odstranitev nohta (ali celo prsta??) edini izhod ??

Lepo prosim za odgovor in vnaprej hvala!

 
odgovor: PARONIHIJA
avtor: Aleksandra Dugonik,dr.med., spec. dermatovener. datum: 11.11.2007 07:56
paronihija, ki jo navajate kot diagnozo ne pomeni glivičnega obolenja temveč vnetje v obnohtju,ki pa ni nujno glivično. Oče je na Medrolu (kortikosteroidu), ki seveda vpiva tudi na mikrofloro kože, ljudje so bolj dovzetni za okužbe.
Nikakor ne operirajte nohtov dokler vam dermatolog ne opredeli dogajanja v obnohtju.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.01s] Ads