Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Dermatologija
vprašanje: PSORIAZA
avtor: anonimno datum: 20.11.2007 13:25
Pozdravljeni!

Moja mama ima luskavico že več kot 35 let (stara je 56 let) po obeh nogah in rokah po vsej površini. Zadnjih nekaj let je zdravljenej s kremami vedno manj uspešno in izboljšanj skoraj ni. Zanima me možnost zdravljenja z biološkimi zdravili, ki so baje zelo učinkovita? Kako lahko prideš do tega zdravljenja? H komu se lahko obrneš?

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Lp.
 
odgovor: PSORIAZA
avtor: Aleksandra Dugonik,dr.med., spec. dermatovener. datum: 21.11.2007 10:19
Pozdravljeni,
zelo mi je žal , da se med ljudmi širi nerealna novica o boiloških zdravilih.Seveda so na voljo nova zdravila , ki imajo zelo privlačno ime "biološka" .Premalo je znan podatek, da so ta zdravila namenjena samo bolnikom z luskavico, kjer so ostale terapije nauspešne.Zdravila imajo namreč visoke rizične faktorje, saj z njimi "vstopimo " v posameznikov imunski sistem in ga zelo preprosto rečeno " blokiramo".
Glede na podatke vaša mama ni izkoristila drugih možnosti zdravljenja luskavice razen lokalne terapije.Obiščite dermatologa , ki bo svetoval nadaljnje zdravljenje.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads