Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Dermatologija
vprašanje: Izpuščaj
avtor: Mojca datum: 03.12.2007 18:26
Lep pozdrav!
Sem mamica 6 mesečne punčke. Pred mesecem dni smo bili v toplicah, kjer je tudi ona plavala. En teden po prihodu domov smo na trtici prvič opazili okroglast izpuščaj, katerega rob je bil rdeč, sredina pa bolj bledo rdeča. Izpuščaj se je luščil. Razširil se je tudi na levi gluteus ter na levo stegno (zunanja stran) in levo podlaht. Pediatrinja ji je pod sumom na glivično okužbo predpisala Canesten 3x dnevno 14 dni. Po tednu dni uporabe se stanje ni izboljšalo, pojavile so se celo nove spremembe na spodnjem delu hrbta, spremembe na stegnu pa so konfluirale. Zanima me, ali je terapija primerna ali bi bilo smiselno zamenjati antimikotik? Ali moramo hčerko peljati na pregled k dermatologu - v tem primeru mi prosim svetujte, h kateremu, najraje bi jo peljala v Ljubljano.
PS: Punčka ni prišla v stik s psi ali mačkami.
Najlepša hvala za vaš odgovor.
 
odgovor: Izpuščaj
avtor: Aleksandra Dugonik,dr.med., spec. dermatovener. datum: 04.12.2007 09:47
Pozdravljeni,

načeloma se v kopališčih ne bi smeli okužiti z glivicami in mislim , da se tudi vaša deklica samo s kopanjem /po kopališču ni hodila/ ni.
Prepričlivejše se mi zdi , da je klorirana voda izšušila deličino nežno kožo.
A še najboljši opis sprememb ne more nadomestiti dermatološkega pregleda in glede na deličino starost in širitev sprememb menim , da je pregled potreben.
Zglasite se v Pediatrični ambulanti Dermatološke klinike v Ljubljani /dr.Dragoševa/.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.01s] Ads