Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Dermatologija
vprašanje: rozacea, peroralni dermatitis
avtor: nina datum: 07.12.2007 23:46
pozdravljeni ga.Stojanovič!

ko se mi je prvič pojavila rozacea sem jemala antibiotike geomicin. čez nekaj časa so se mi izpuščaji zopet pojavili in dobila sem antibiotike hiconcil. tudi ti so mi pomagali, vendar le za nekaj časa. opozorili so me, da je bolezen kronična, zato nisem bila presenečena, ko mi je bolezen izbruhnila že tretjič. takrat sem dobila kremo rozamed, ki jo sedaj uporabljam že približno dva meseca. očitno je krema zelo učinkovita, saj v teh dveh mesecih nimam težav z rdečimi lisami. zanima pa me, koliko je vsakodnevna uporaba te kreme uničujoča za kožo? koliko časa naj jo še uporabljam? ali bo se bo bolezen pojavila takoj, ko jo bom nehala uporabljati?
hvala za odgovor!
 
odgovor: rozacea, peroralni dermatitis
avtor: Aleksandra Dugonik,dr.med., spec. dermatovener. datum: 10.12.2007 13:01
Pozdravljeni,

orozacei praktično veste že dosti.Koža je in bo v naprej zelo občutljiva in zahteva čim manj "stresov" tako s strani zunanjih kot notranjih dejavnikov.
Priporočam vam ,da skušate uporabo Rozameta počasi zmanjšati saj vsebuje antibiotik.Le ta deluje le v akutni fazi bolezni vse ostalo je odveč.
Poiščite si negovalno kozmetiko za zelo občutljivo kože (iščite v lekarni).
Zelo pazite nafaktorje iz okolja (sonce, mraz,prehrana , ki naredi dilatacijo žil-alkohol, začimbe)...
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.025s] Ads