Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: nitkaste motnjave v steklovini
avtor: anonimno datum: 21.08.2001 09:09
Že od leta 1993 hodim k specialistu za oči, ki je ugotovil prahaste in nitkaste motnjave v steklovini. Teh motnjav je v zadnjem času vse več. Nosim tudi očala z diaptrijo -1,5. Star sem 35 let.
Vprašanje:
Zaradi česa navedena bolezen nastane? Ali se da to kako zdraviti ali celo odstraniti? Ali lahko korejuktivitis vpliva na poslabšanje tege stanja?
 
odgovor: nitkaste motnjave v steklovini
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 21.08.2001 22:23
Spoštovani obiskovalec/a,
motnjave v steklovini same po sebi še ne predstavljajo bolezni. Kažejo pa na neko motnjo, ki je lahko povezana tudi s katero od bolezni. Motnjave so lahko take, da nas motijo. Pojavijo se kot plavajoče krpice pred očesom. Lahko pa, da jih sami niti ne opazimo, nas ne ovirajo in jih odkrije le okulist pri pregledu. Pogosto so povezane z drobnimi krvavitvami v steklovino po poškodbah, pri sladkorni bolezni, visokem krvnem pritisku, nekaterih krvnih boleznih, boleznih vezivnega tkiva in podobno. Pogostejše so motnje pri tistih s kratkovidnostjo; pa po operacija na očesu, na primer. Sâmo vnetje veznice ne povzroča motnjav v steklovini. Povzročajo pa jih pogosto vnetja uveje (šarenice, ciliarne mišice, žilnice).
S temi informacijami vam nisem kaj prida v pomoč. Morebitno povezavo motnjav v steklovini s katero od bolezenskih motenj pri vas bosta namreč lahko povezala le vaš osebni zdravnik in vaš okulist. Tudi odpravljanje takih motnjav v steklovini pomeni zdravljenje osnovne motnje, bolezni.
Lep pozdrav !
Fanci Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.038s] Ads