Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: kila&dednost
avtor: anonimno datum: 12.11.2002 20:27
Spoštovani!
Pred enim letom sem imel operacijo dimeljske kile,obojestransko z mrežicami.Stanje je sedaj v redu,tudi brazgotine niso vidne,samo včasih čutim napetost v trebuhu in blago bolečino(posebej po dvigu bremena)predvsem na levi strani,včasih me pod kožo močno zapeče.Zdravnik mi je sicer rekel po operaciji da so te stvari normalne ampak vseeno me zanima še vaše mnenje.
Zanima me še ali je kila poškodba ali bolezen in ali je lahko dedna?
Hvala
 
odgovor: kila&dednost
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 18.11.2002 21:46
Spoštovani!
Kila nastane zaradi slabosti vezivnega tkiva, zato jo lahko uvrstimo k "boleznim" in ne poškodbam. Dvig težkega bremena ali kak drug vzrok povišanja pritiska v trebušni votlini je namreč le kaplja čez rob, ko slabotno vezivo popusti in pojavi se kila. Kilo bi težko uvrstili me dedne bolezni.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.018s] Ads