Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Naravno zdravljenje
vprašanje: nevromi, lipomi, ganglioni
avtor: anonimno datum: 30.07.2009 15:05
Spoštovani!

V letu 2008 sem bila operirana na desni peti zaradi lipoma. Operacija je uspela in ni bilo nobenih problemov. Točno po enem letu pa se je stvar ponovila. Zdravnica me je poslala na ultra zvok, sama sem hodila na laserske terapije. Ker ni bilo nič bolje sem dobila blokado, ki ni bila uspešna. Čez mesec in pol so se mi pojavile še bolečine v levi nogi. Tukaj je stanje še slabše.Po pregledu pri kirurgu je ugotovljeno stanje lipoma ali nevroma ali gangliona na peti in pod glavico v MT.V oba predela je bila dana aplikacija Xylo in Flosteron. Na punkcijo nisem bila poslana nikamor.Priporoča se 2 dni počitka in hlajenje. To je sedaj že mimo, bolečina pa je ista.Trenutno sem zaradi bolečin na bolniški. Dolgoročno se priporoča uporabo obutve, ki podpira vzdolžni in prečni stopalni lok, ter vibracijski podplat, ki bo blažil pritiske na stopalo. priporočen je pregled pri ortopedu.Naročena sem 17.11.2009. Obutev in vložke uporabljam, vendar ni nič bolje.Prosim svetujte mi kaj naj naredim, saj zaradi bolečin ne morem dolgo stati in hoditi, ves čas pa tudi ne morem biti na bolniški. Predpisana terapija zdravil pa je 2x na dan naklofen po katerih pa sem zelo utrujena. Kirurginja se je odločila, da ne bo več operirala. Ponoči, ko moram na WC uporabljam bergle, tako zelo boli. Delam tudi vaje raztegovanja stopala. Hvala za vas odgovor. LP sonček
 
odgovor: nevromi, lipomi, ganglioni
avtor: Boris Wakounig, terapevt naravne med. datum: 01.08.2009 16:37
Spoštovani.

Težko mi je preko interneta reči, kaj je resnično z Vami narobe in kaj je možni vzrok Vaših težav. Glede na dejstvo, da Vam ne ponujajo ponovno operacijo, bi morda bilo potrebno menjati vsaj analgetik, da se bi bolečine zmanjšale!
Načeloma je vedno tako, da se izrastki, vseeno katere narave so, s operacijo ne zdravijo, temveč le premestijo na drugi kraj, včasih celo v hujši obliki!
Iz vidika alternativne medicine bi Vam svetoval, da poizkusite to zadevo zdraviti, da se stanje ne slabša.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.022s] Ads