Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: neznosne bolečine v hrbtenici in
avtor: anonimno datum: 30.08.2001 08:59
Spoštovani!
Prilično sem obupana in se obračam na vas, da mi pomagate z mnenjem in nasvtom.2 leti nazaj sem doživela prometno nezgodo in takrat so se začele moje težave s hrbtenico.Poškodovan sem imela vrat, ledvenega dela takrat niso pregledali.Po1.5 leta sem pristala na gastro kliniki zaradi hudih bolečin v trebuhu in ker so bili takrat izvidi gastroskopije ter krvne preiskave v redu, bolečine pa vsak dan hujše, so me poslali na magnetno resonanco in ugotovili, da mi menda vretena zaradi obrabljenih ploščic pritiskajo na živce trebušnih organov in od tod pasasta bolečina okoli pasu.Takrat so vsi dvignili roke, ker menda so eni ljudje pač hrbteničarji.Od takrat se borim vsak dan posebej.Predpisali so mi ketonal forte, ko mi je začel luknjati želodec, sem dobila svečke.
V zadnjih 14 dneh se mi je stanje rapidno poslabšalo:bolečine so tako hude, da brez zdravil težko preživim dan, ker težko stojim in me čisto zvije.Bolečina se pojavi že zjutraj ko stopim na noge in se razširi v ledveni del hrbtenice, ledvica, in celoten trebuh.Skoraj da nimam več apetita, v zadnjih dneh mi je tudi grozno slabo in bruham, na veliko potrebo sploh ne vem če sem šla 1x v teh 2 tednih.Trebuh imam napet,hrbtenica pa me ne boli na pritisk, vendar imam občutek bolečine v notranjosti hrbtenice.
Prosim, če mi pomagate z vašim mnenjem;strah me je, kaj se dogaja z menoj.Stara sem 29 let, mati 6 letne hčere,tehtam 50 kg, višina 160 cmče so ti podatki mogoče pomembni) 
odgovor: neznosne bolečine v hrbtenici in
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 30.08.2001 22:47
Spoštovana obiskovalka,
ni prav, da dandanes prenašate tako močne bolečine. Na razpolago je kar lep izbor zdravil in postopkov za umirjanje le-teh. Res je, da lahko obolenja ali okvare hrbtenice povzročajo močne, pasaste bolečine okoli prsnega koša, ledij in podobno. Vendar se dajo tudi primerno pomiriti. Tako z raznimi zdravili, kombinacijami zdravil, kot s postopki fizikalnih metod, z blokiranjem bolečih živcev, točk in podobno.
Vse kaže, da je velik del bolečin v trebuhu s slabostjo in bruhanjem pogojen prav zaradi stranskih učinkov mnogih zdravil, ki jih uporabljate za lajšanje bolečin v hrbtenici. Kaj hitro lahko pride do krvavitve v prebavila ali celo prejede želodčne stene in podobno.
Čim prej se oglasite pri vašem osebnem zdravniku, ki vam bo pomagal iz stiske.
Lep pozdrav !
Franci Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.034s] Ads