Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Nevrokirurgija
vprašanje: tumor hipofize
avtor: Irena datum: 13.10.2012 02:27
33 letna hči ima Cushingovo bolezen. Z MR viden 5 mm velik tumor hipofize. rnVprašanje: kakšni so možni zapleti operacije adenoma hipofize skozi nos?rnJe z endoskopsko metodo mogoče zanesljivo ločiti tumor od zdravega tkiva hipofize?
 
odgovor: tumor hipofize
avtor: As.dr.Janez Ravnik,dr.med.spec.nevrokirurgije datum: 11.06.2013 14:15
Najprej se vam opravičujem za pozen odgovor.rnMožni zapleti so krvavitev po operaciji, infekcija, iztekanje možganske tekočine skozi nos, poslabšanje vida, slabše hormonske funkcije. To so glavni zapleti, ki so sicer redki, ostali so še bistveno redkejši.rnEndoskopsko se tkivo običajno dobro loči od ostale hipofize, je pa pri tako majhnih tumorjih to včasih težavno.rnUpam, da je hči operacijo že dobro prestala.rnNa voljo sem vam za nadaljnja pojasnila.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.019s] Ads