Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Bolezni zadnjega črevesa in danke
vprašanje: Mikroskopski kolitis
avtor: anonimno datum: 26.10.2012 14:18
Spoštovani!rnrnDva meseca sem imel hude driske. Včasih celo do 30 krat na dan. Mislil sem, da se mi bo zmešalo. Na infekcijski so pregledali blato na klostridij, patogene bakterije in parazite, izvidi so bili negativni. Kljub temu so mi predpisali Efloran. Izboljšanja ni bilo, zato sem bil poslan na koloskopijo. Makroskopsko je bilo črevo bp, vzeli so 6 vzorcev za biopsijo. Biopsija je bila negativna, znakov mikroskopskega kolitisa niso našli. Našli so samo posamezne limfocite v sluznici, ki pa ne zadostujejo za diagnozo mikro kolitis. Diagnoza je bila sindrom razdražljivega črevesja. S časoma so driske prenehale. rnImam pa eno vprašanje in sicer, ko sem šel na koloskopijo sem že dva tedna jemal Salofalk 3000 mg/dan. Zanima me, če bi bilo možno, da bi zaradi tega prišlo do lažno negativnega izvida glede mikro kolitisa? Torej v smislu, da bi salofalk tako zelo zmanjšal vnetje in je zato negativen izvid?rnrnNajlepša hvala za odgovor!
 
odgovor: Mikroskopski kolitis
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 04.11.2012 02:14
Spoštovani,rnsalofalk lahko zmanjša vnetje. rnlp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads