Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > NOVO " FIZIOTERAPIJA " NOVO
vprašanje: vaje za stopalo pri halux valgus
avtor: anonimno datum: 22.02.2014 08:50
kako moram pravilno skrbeti za stopala, da se mi stanje ne bo prehitro slabšalo .Na youtubu sem našla nekaj posnetkov. Ali lahko navedete še kako literaturo o tem. Hvala za odgovor.
 
odgovor: vaje za stopalo pri halux valgus
avtor: Borut Vrhovnik, fizioterapevt datum: 24.02.2014 13:45
Pozdravljena! Svetujem vam, da se izogibate nošnji čevljev, ki so spredaj preoozki, do te mere da stiskajo prste skupaj Prav tako slabo vpliva nošnja čevljev z visoko peto (tudi če je razmeroma nizka). Vzrokov za nastanek oz slabšanje hallux valgusa je lahko zelo veliko, poleg genetske predispozicije gre največkrat za odstopanja od pravilnosti pri sami hoji bodisi zaradi problememov pri stopalnem loku, kolenu ali celo kolku na kar lahko vplivajo šibke in/ali skrajšane mišice, zato vam za bolj učinkovite in individualno prilagojene nasvete/vaje priporočam pregled pri nas v ambulatni v LJ ali MB. Delovni čas je po naročilu na tel. 031 773 219 ali 02/614 44 77. Od splošnih nasvetov vam poleg krepilnih vaj za palec in intrinzičnih mišic stopala (intrinsic foot muscles-osebno bi svetoval http://www.youtube.com/watch?v=2OOJ9AQ1AEg) priporočam tudi raztezanje mečnih mišic (soleus in gastrocnemius), kar lahko poiščete na spletu. Močno dvomim, da obstaja kaka poljudna literatura, jaz je še nisem zasledil. Lep dan in hvala za zaupanje!
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.011s] Ads