Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: obarvanje poškodovanih zob
avtor: anonimno datum: 12.05.2014 12:26
Pozdravljeni! Odbit imam večji del enice (približno 1/4 spodaj), leto kasneje pa mi je odmrl še živec. Problem je že več let (skoraj 10) saniran z belo plombo, ki je komaj opazna. Prijatelju z enakim problemom je poškodovan zob zelo otemnel, meni pa se to še ni zgodilo. Zanima me, zakaj tak zob lahko potemni in če je kaj, kar se da storiti, da se to prepreči? Hvala za odgovor.
 
odgovor: obarvanje poškodovanih zob
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 15.05.2014 11:56
Spoštovani!rn Pri devitaliziranih ("mrtvih") zobeh se v dentinskih kanalih dogajajo degenerativne spremembe. Ena od posledic teh sprememb je tudi spremembo barve zoba (zob potemni). Pri nekaterih je sprememba izrazitejša pri nekaterih se komaj opazi. Vplivati, oz. preventivno učinkovito delovati in preprečiti spremembo barve ni možno. V nekaterih primerih se zadovoljivi rezultati dosežejo z beljenjem prizadetega zoba, v večini primerov je potrebno zob protetično oskrbeti (izdelava prevleke ali luske).rnLp N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.016s] Ads