Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: paradontoza
avtor: zvone datum: 02.09.2001 15:02
pozdravljeni
imam 35 let in že nekaj let imam težave z paradontozo. Zobje so se mi razmaknili in pri umivanju mi vedno krvavijo. Pri umivanju uporabljam ionsko ščetko in opažam, da je kopičenje zobnega kamna bistveno zmanjšano. Moje vprašanje je, ali je v mojem primeru smiselna uporaba zdravila PERIOSTATA, ki je blag antibiotik?
hvala
 
odgovor: paradontoza
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 05.09.2001 18:44
Spoštovani g. Zvone!
Zdravilo Periostat cap.blokira delovanje encima kateri topi kolagen.Ta pa je "gradbeni material" za vlakna katera vežejo zob za kost. Ameriška akademija za parodontologijo priporoča Periostat za zdravljenje parodontopatij. Sicer, Vam priporočam pregled pri specialistu parodontologu kateri bo ugotovil tip parodontalne bolezni, njen vzrok (ali vzroke) ter določil ustrezno lokalno in splošno terapijo!
Lep pozdrav, Mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.016s] Ads