Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Udarec v zob
avtor: Matej datum: 22.10.2014 21:12
Dobil sem močan udarec v sprednji zob (zgornja dvojka oz. zgoraj prvi, ki je na moji desni) in na podlagi slike je zdravnik povedal, da ni poškodovan in tudi nobene bolečine ne čutim. Zob se sicer zelo rahlo maje, zato me zanima ali se zobje lahko sami nazaj utrdijo oz. fiksirajo?
 
odgovor: Udarec v zob
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 24.10.2014 22:03
Spoštovani!rn Da. Dokler se zob ne utrdi, ga ne obremenjujte, oz. izogibajte se trši hrani. Kljub temu, da RTG posnetek ni pokazal poškodb in da Vas zob ne boli, je smiselno nekaj mesecev biti pozoren. Če začne spontano boleti, posebej na dotik, ali če spremeni barvo, se je potrebno nemudoma oglasiti pri svojem zobozdravniku.rnLep pozdrav, N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.015s] Ads