Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: težave z zobmi
avtor: anonimno datum: 18.11.2014 16:15
Spoštovani,rnrnjaz si redno umivam zobe, ampak imam zelo velike težave z zobmi. Stara sem 28 let in imam v ustih menda na vsaj 15 zobeh plombe, dva sta zdravljena zoba, vsi štirje modrostniki pa zunaj. Odkar sem imela modrostnike, so se začele težave. Res je, da sem imela težko obdobje, kar huda depresija, pomanjkanje zobne higiene, ampak to je trajalo mogoče šest mesecev, tudi hrana je bila slaba, prisotno tudi bruhanje. Sedaj je od tega že precej let, imam pa menda karies na vsakem zobu. Ne vem kaj naj storim, saj želim kmalu zanositi. Kaj mi svetujete, naj zobe prej saniram? Ali naj saniram tiste najbolj problematične, ostalo pa pustim za med nosečnostjo? Ker ima moja zobozdravnica zelo malo časa tudi samoplačniško, me zanima, če lahko kombiniram še z eno zobozdravnico samoplačniško,da čimprej uredim zobovje? rnProsim povejte mi, če je vredu za telo, da mi vsak teden poprav en zob? ali jeto prepogosto? prosim za odgovore.
 
odgovor: težave z zobmi
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 25.01.2015 20:55
Spoštovana!rn Opravičujem se za zamudo z odgovorom (tehnične težave). Nosečnost ni nobena ovira za zobozdravniške posege (omejitve so le pri RTG slikanju ter puljenju zob če nosečnica ima težave s krvavitvijo). Tudi pogostost posegov ni problematična (če se pacient dobro počuti). Moram pohvaliti Vašo skrb za oralno zdravje, še posebej zato, ker zdravje matere vpliva tudi na razvoj otroka. Strinjam se, da je smiselno čim več narediti pred in med nosečnostjo. Predlagam, da se pogovorite s svojo zobozdravnico. V primeru, da je ona preveč zasedana (tudi samoplačniško), predlagam, da jo vprašate za zobozdravnico, oz. zobozdravnika kateri bi v sodelovanju z Vašo zobozdravnico pomagal. Pri tem se morate zavedati, da zdravstvena zavarovalnica plačuje storitve katere Vam naredi samo Vaš osebni zobozdravnik in sicer pri upoštevanju čakalne dobe. Pri drugem zobozdravniku bi bili samoplačnik.rnLep pozdrav, N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads