Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: toxavit v nosečnosti
avtor: anonimno datum: 02.04.2015 16:55
Spoštovani,rnrnsem v 31. tednu nosečnosti. Pred slabim mesecem dni so se mi pojavile neznosne bolečine na sp. 7 (nekajurna konstantna močna bolečina, na trenutke pulzirajoča, predvsem ponoči; nato nekaj dni brez bolečin, pa zopet močna bolečina itd). Zobozrdravnik takrat ni opravil nobenega posega zaradi nosečnosti - če se bo bolečina pojavila ponovno, pa naj pridem nazaj. Danes sem bila ponovno pri zobozdravniku - vsatvil mi je toxavit in me naročil po porodu (PDP 6.6.). Prosim vas za pojasnilo: Ali je zdravilo lahko v zobu toliko časa (2 meseca oz več)?rnrnIskrena hvala za vaš odgovor!
 
odgovor: toxavit v nosečnosti
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 02.04.2015 20:24
Spoštovana!rn Priporočeno obdobje delovanja omenjenega zdravila je 2 tedna. V praksi ga v zobu pustimo tudi nekaj več časa (do enega meseca). V Vašem primeru je predvideno obdobje zagotovo predolgo. Predlagam, da pokličete svojega zobozdravnika in se dogovorite za ustreznejši termin.rnLep pozdrav, N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.04s] Ads