Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Bela sprememba na dlesni
avtor: anonimno datum: 04.05.2015 15:34
Spoštovani! Vem, da je težko odgovoriti na vprašanje, brez pregleda pacienta. Vendar vas želim vseeno nekaj vprašati.rnPred nekaj dnevi sem bil na pregledu pri svoji zobozdravnici, ker mi je pripravljala zob za namestitev krone - zob 5 levo spodaj. Zob šestica levo spodaj pa mi manjka že več kot 20 let. Zdravnica je opazila na mestu odstranjene šestice nekakšno belo spremembo. Na napotnici za parodontologa je napisano takole: Bela, zrnata hipertrofična sprememba na mestu odstranjene šestice levo spodaj. Pacient spremembe sam ni opazil, je kadilec. Prosim za pregled in mnenje oziroma terapijo.\rrnAli je mogoče podati kakšen splošni odgovor, ali take spremembe lahko pomenijo kaj nevarnega, ali bi lahko bilo celo rakavo obolenje? Najlepša hvala za vaš dragoceni čas in lepo pozdravljeni!
 
odgovor: Bela sprememba na dlesni
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 04.05.2015 22:09
Spoštovani!rn Glede na opis vaše zobozdravnice, predvidevam, da gre za levkoplakijo.rnMožnih vzrokov za nastanek te bele spremembe je veliko. Pomembno mesto med njimi ima tobačni dim. Levkoplakije sodijo med prekanceroze, kar pomeni, da se iz njih lahko razvije rak. Zato je potrebno spremembo zdraviti oz. odstraniti vzrok (če ga ugotovimo) ter stanje redno spremljati. rnLep pozdrav, N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.016s] Ads