Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Skelenje zoba
avtor: Branka datum: 09.06.2015 11:24
Pozdravljeni. Rada bi vas vprasala,zakaj me skeli in boli pobrusen zob na katerega bo prisel mosticek?Sedaj je en teden odkar mi je moj zobozdarvnik pobrusil zobe in pripravil za mosticek,katerega naj bi dobila nslednji ponedeljek.Ampak od takrat ko mi je pobrusil cutim da me en zob (sestica zadaj) obcasno skeli. Posebej, ko si umijem zobe.Sicer imam vneto dlesen in moj zobozdravnik mi je predlagal izpiranje dlesni z posebno vodo.Ampak se mi zdi da me se bolj potem skeli in malo boli.Ko se dotaknem z roko zoba ne cutim bolecine. Vzela sem lekadol in je takoj bolecina popustila,ampak po sestih,sedmih urah se bolecina oz. skelenje zopet pojavi. Ta teden moj zobozdravnik ne dela. Kako si lahko sama pomagam in ali naj obiscem dezurnega zobozdravnika?
 
odgovor: Skelenje zoba
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 10.06.2015 18:13
Spoštovana!rn Skelenje obrušenega zoba je normalen pojav. Stanje se bo izboljšalo, ko bo Vaš zobozdravnik cementiral mostiček. Ni potrebna nobena terapija, razen izogibanje mrzli oz. vroči hrani in pijači. Pri umivanju zob usta spirajte z mlačno vodo. Lahko si še naprej pomagate z anelgetiki (Lekadol). rnLep pozdrav, N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.03s] Ads