Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: pekoči jezik
avtor: anonimno datum: 10.10.2015 20:57
tako zelo me peče celi jezik,že dalj časa pa opažam,da imam rnbolj beli jezik in kot bi imel razpokanega.S čim bi lahko rnodpravil oz. blažil, da me ne bi tako zelo peklo.Poiskusil sem rnz šnopsom, da bi razskužil in me je tako zelo speklo,da sem rnkomaj zdržal. Prosim vas kaj naj storim?
 
odgovor: pekoči jezik
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 11.10.2015 20:55
Spoštovani!rn Vzrokov za Vaše težave je lahko več. Razpoke na sluznici jezika sornprisotne pri razvojni anomaliji (lingua fissurata). To anomalijo najdemo pri približno 10% prebivalstva. Obložen i pekoč jezik je lahko posledica bakterijskega ali glivičnega vnetja, uživanja vroče ali pekoče hrane, vroče pijače, kajenja... Našteti dejavniki povzročajo večje težave (bolečine, pekoč jezik) pri ljudeh kateri imajo omenjeno anomalijo, kot pri drugih. Tudi pri sladkorni bolezni, pomanjkanju vitaminov iz skupine B, pomanjkanju železa (anemija) se, med drugimi simptomi, pojavi tudi občutek pekočega jezika.rn Svetujem pregled pri osebnem zobozdravniku, kateri bo ugotovil vzrok za težave ter začel z zdravljenjem. Predlagam Vam, da nabavite strgalo za jezik in z njim odstranjujete obloge (dobite ga v lekarnah oz. drogerijah).rnLep pozdrav, N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.036s] Ads