Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Močan ugriz
avtor: Barbara datum: 19.04.2016 19:02
Pred 5 dnevi sem trdo in močno ugriznila (trajen je nekje rn3 sekunde). Po ogrizu so zobje v prvotnem stanju, na rnvidez nepoškodovani, ne čutim spremembe na hladno ali rntoplo. 3 dni po ugrizu se je pojavil občutek podaljšanih rnzob. Če po zobeh udarim z nohtom, ne čutim nobene rnbolečine. Res je, da sem zobe potem temeljito drgnila, rntudi dlesni. Govorila sem z zobozdravnikom, ki mi je rnzagotovil, da je skrb odveč. Prosim za nasvet.
 
odgovor: Močan ugriz
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 19.04.2016 20:11
Spoštovana!rn Strinjam se z mnenjem Vašega zobozdravnika. Zobno korenino in čeljustno kost kjer se korenina nahaja povezujejo elastične niti, katere se pri ekstremnih obremenitvah raztegnejo, oz. na nasprotni strani stisnejo. Zato imate občutek spremembe dolžine zob. Čez nekaj dni se stanje normalizira. Med tem časom bodite previdni pri žvečenju in se izogibajte pretrdi hrani. rnObstaja možnost, da močen ugriz ni vzrok Vašim težavam (premikanje zob zaradi izraščanja modrostnih zob?). Zato Vam svetujem, da se, v primeru če se čez deset dni stanje ne stabilizira, naročite na pregled k osebnem zobozdravniku.rnLp N.M.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.019s] Ads