Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: Artroskopija
avtor: anonimno datum: 04.09.2001 22:37
Zanima me kako poteka operacija kolena z artroskopijo, približno koliko časa ne bom smel stopiti na nogo in kdaj se bom lahko vrnil v službo? V službi večinoma stojim. Na pregledu pri ortopedu sem že bil vendar mi ni mogel točno pojasniti kaj bi bilo lahko s kolenom narobe in da se bo to ugotovilo na operaciji. Koleno me je bolelo od takrat ko sem nehal aktivno trenirati košarko samo če sem dalj časa sedel. Pred 4 meseci pa sem pri zasuku začutil monejšo bolečino in od takrat mi koleno oteka in me močno boli. Star sem 25 let.

Vnaprej hvala za odgovor.

Lep pozdrav
 
odgovor: Artroskopija
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 06.09.2001 21:48
Spoštovani obiskovalec/a,
koleno je nadvse zapleten in občutljiv sklep. Poškodbe, včasih prav neznatne, znajo okvariti občutljive strukture v sklepu in omejiti gibanje v kolenu: Najpogosteje pride do okvare katerega od meniskusov. Pa tudi okvare križnih vezi niso redke. Pravo naravo okvare včasih odkrijemo le artroskopsko: le ta nam pokaže točno mesto in obseg okvare. Tem potem lahko nato tudi odstranimo zatrgani del meniskusa, manjše razpoke zašijemo, izperemo proste delce in podobno.
Artroskopski poseg se dela v lokalni ali regionalni anesteziji.
Ob nezapletenem posegu boste nekaj dni koleno razgibavali v razbremenjenem položaju, v nekaj tednih boste že na svojem delovnem mestu.
Želim vam, da bo potek operacije miren in vas pozdravljam !
Franci Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads