Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: kozmodisk, bronhitis
avtor: metka datum: 09.09.2001 15:08
Spostovani!

1. Zelo rada bi izvedela, kako deluje kozmodisk. Sama ga uporabljam zaradi obcasnih bolecin v krizu in mi pomaga. Radovedna pa sem kaj in kako pomaga.

2. Kaj je bronhitis oz. kronicni bronhitis?
 
odgovor: kozmodisk, bronhitis
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 16.09.2001 11:23
Spoštovana Metka,
boleči deli same hrbtenice so medvretenčne ploščice, živčne korenine, vezne ploskve med vretenci in obhrbtenične mišice. Predvsem krč obhrbteničnih mišic zna biti zelo močan izvor bolečin v križu. Vemo, da imajo postopki fizikalne terapije ugoden vpliv na zdravljenje bolečine. Masaža na primer sprošča mišice in neposredno vpliva na bolečino. Tudi akupunktura, pa elektronevrostimulacija in druge metode zmanjšajo bolečino. Osnova teh postopkov naj bi bila zavora navzgornjega prevajanja bolečine v hrbtenjači, morda pa tudi aktivirajo poseben sistem (opoidni sistem) v možganih, ki spremeni (zmanjša) zaznavo bolečine.
Kozmodisk ima ob gibanju funkcijo blage masaže in draženja receptorjev kože tega predela. Tem potem bi znal nekoliko omiliti bolečino. Žal v vsakdanji praksi opažamo, da se potreba po analgetikih in fizikalni terapiji pri tistih, ki trdijo, da uporabljajo kozmodisk, ni nič kaj zmanjšala. Pozabijo namreč na aktivne vaje in utrjevanje mišic.

Bronhitis je vnetje dihalnih poti (virusno ali bakterijsko). O kroničnem bronhitisu pa govorimo, kadar bolnik kašlja in pljuva večino dni, tri mesece letno, dve leti zapored.
Lep pozdrav!
Franci Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads