Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: Hrbtenica
avtor: anonimno datum: 10.09.2001 11:54
Stara sem 64 let in sem močnejše postave.Že dalj časa čutim bolečine v križu in vratnem delu hrbtenice.Poleg tega imam mravljinčaste in pekoče roke in noge,še posebej zvečer,ko se uležem.Trenutno jemljem Naklofen,ki pa ne pomaga kaj dosti.Ali je vzrok teh težav hrbtenica,ali pa je kaj drugega?
Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem.
 
odgovor: Hrbtenica
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 16.09.2001 11:24
Spoštovana obiskovalka,
glede na to, imate bolečine v vratnem in križnem delu hrbtenice že dalj časa, je najverjetneje, da izvirajo težave v rokah in nogah prav iz obolenja hrbtenice. Pri obrabnostnih spremembah na hrbtenici lahko pride do stisnjenja in draženja hrbtenjače in živčnih korenin. Bolečina lahko izžareva po celi okončini, prav do prstov. Bolečino pogosto spremlja mravljinčavost in pekoč občutek. Za odpravo bolečin in neprijetnih občutkov v rokah je, poleg zdravil, kar nekaj metod fizikalne terapije in telesnih vaj.
Lep pozdrav!
Franci Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads