Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: špikanje po celem telesu
avtor: anonimno datum: 13.09.2001 10:33
Pozdravleni!

Imam velik proble. Že kar nekj časa me po celem telesu špika (bezgavke - domnevam).Ne gre za živce. Zdravnik mi je predpisal ospene, ki sem jih tudi dosledno jemal. Stanje se ni bistveno izboljšalo. Krvna slika:levkociti, sladkor, hemoglobin.... je bila o.k.Ali bi si moral pregledati tudi linfocite? Zanima me kaj je to?

 
odgovor: špikanje po celem telesu
avtor: Andreja Cokan, dr. med. datum: 13.09.2001 22:31
Spoštovani!
Bezgavke so drobni organi, ki ležijo ob mezgovnicah. Pogosto, vendar nepravilno, jih imenujemo limfne žleze. Limfociti pa so vrsta belih krvnih celic (levkocitov), ki so v limfatičnem tkivu in imajo pomembno vlogo v boju proti okužbam. Vaš zdravnik je zdravil neko vnetje in vam je predpisal antibiotik Ospen. Pri raznih vnetjih se lahko bezgavke povečajo, tudi bolijo. Navadno se po prenehanju vnetja zmanjšajo. Bolj podrobno obravnavo pa zaslužijo bezgavke, ki so dolgo časa povečane in če zanje ni očitnega vzroka. Zdravljenje potem zavisi od temeljnega vzroka.
Vašega špikanja si ne znam razlagati, za to bi bilo potrebno navesti veliko več podatkov. Dvomim pa, da so za to krive bezgavke.
Lep pozdrav!
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads