Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: Kako po operaciji slepiča?
avtor: anonimno datum: 05.06.2001 17:10
1.Čez koliko časa se lahko začne po operaciji slepiča ponovno normalno gibati (sprehod) in kdaj normalno jesti (sveľe sadje ipd.)?
2.Kdaj izginejo krči v trebuhu in vetrovi, ter občutek napetosti v trebuhu
Hvala in lep pozdrav!
 
odgovor: Kako po operaciji slepiča?
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 06.06.2001 16:34
Pozdravljeni!
Vprašanje bi bilo potrebno vpisati v forum (za v bodoče). Če je bil potek po operaciji brez zapletov, ste zapustil bolnišnico 5 do 7 dni po posegu.
Pomembno bi bilo vedeti ali se vam je slepič razlil in ste več dni prejemali antibiotike oz kako dolgo ste bili le na infuziji. V kolikor ni bilo teh zapletov lahko pričnete z osnovnimi telesnimi aktivnostmi. Rana se lahko vname tudi 10 dni po operaciji, vendar sprehod te možnosti ne bo povečal, zato lahko mirno pričnete z lažjmi telesnimi aktivnostmi. Rana rabi svoj čas, da se zaceli in brazgotina utrdi. Dvigovanje težjih bremen se zato odsvetuje vsaj za 2 meseca. Sveže sadje napenja, zato vam ga odsvetujem, dokler boste imeli občutek napenjanja ali krčev. Takoj po odhodu iz bolnišnice je primerna lahka hrana, kar pomeni izogibanje mastnim, ocvrtim, prekajenim jedem,... Da se normalizira črevesna flora priporočam LCA
probiotičen jogurt, še posebno, če ste več dni prejemali antibiotike.
Skrbeti morate tudi za redno odvajanje, kajti tudi zaprtje lahko povzroča občutek napetosti in krčev.

as.mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads