Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: varikokela
avtor: RioM datum: 10.10.2001 21:11
Spoštovani!
Zanima me ce mi lahko kaj vec poveste o VARIKOKELI? Zanima natancneje kaj pravzaprav to je! Posledica cesa je in kaksne so nevarnosti v okviru tega! V primeru posega, za kaksen poseg gre-kaksen je riziko? In se kaksne so posledice po morebitnem posegu za nadaljneje zivljenje!
Lep pozdrav in UPAM NA CIMPREJSNJI ODGOVOR (da nebo prepozno zame)
 
odgovor: varikokela
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 11.10.2001 18:41
Spoštovani!
Varikokela je podaljšana, zavita in razširjena spermatična vena (nič nevarnega torej). To je pogosta spremeba pri mladih moških, navadno je na levi strani, saj se leva spermatična (testikularna) vena pod pravim kotom vliva v ledvično veno, na desni strani pa je situacija drugačna in je zato manj težav. V kolikor je operacija sploh potrebna se morate pogovoriti z urologom. Praviloma ni posledic po operativnem posegu. Na urološkem oddelku Bolnišnice Slovenj Gradec opravljajo poseg laparaskopsko (to pomeni skozi minimalne reze na trebuhu in pod kontrolo kamere). Torej ni razloga za preplah, svetujem pa vam pregled pri urologu, ki vam bo vse še natančneje razložil.
lp
as.mag.Boštjan Mlakar,dr.med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.034s] Ads