Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Dermatologija
vprašanje: nohti
avtor: monika datum: 17.10.2001 12:30
Približno leto in pol imam porumenel noht na palcu desnega stopala ob obeh straneh, tako da je prizadeta več kot polovica nohta. Terapija Canesten sol. in Canesten prah za obutev se mi ne zdi najbolj uspešna. Mogoče je razlog prekinitev zdravljenja (en mesec), vendar se je takrat stvar še poslabšala (porumenela je še druga stran nohta). Izrazala sem oboleli noht(pred tremi tedni), zdaj ga spet mažem z omenjenim zdravilom, pa se mi ne zdi učinkovito. Kakšen je vaš nasvet?
Hvala za nasvet.
 
odgovor: nohti
avtor: asist. dr. Aleksandar GodiĂŚ, dr. med. datum: 17.10.2001 20:42
Spoštovana g. Monika,

sodeč po Vašem opisu, je diagnoza najverjetneje glivični infekt prizadetega nohta, v poštev pa bi prišla še prizadetost nohta zaradi luskavice, kar pa je manj verjetno. Dosedanja neupešna lokalna terapija je verjetno posledica nezadostnega in/ali neprimernega zdravljenja. Svetujem Vam, da se oglasite pri dermatologu, ki bo opravil mikološki pregled nohta in Vam predpisal ustrezno zdravilo (antimikotik). Mikološki laboratorij je na voljo v sklopu dermatološke klinike Kliničnega centra v Ljubljani, vsaj teden dni pred pregledom pa ne uporabljajte nobene kreme, mazila ali raztopine za prizadeti noht.

Lep pozdrav,
A. Godić
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.016s] Ads