Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: zobna prha
avtor: anonimno datum: 19.11.2001 12:45
Spoštovani!
Ugotovili so mi paradontozo na zgornji šestici. Zobozdravnica mi je med drugim priporočala tudi uporabo zobne prhe.Zanima me, ali je njena uporaba priporočljiva in kakšni so še drugi postopki preventive (poleg večkkratnega umivanja in uporabljanja zobne nitke).Lep pozdrav!
 
odgovor: zobna prha
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 21.11.2001 20:55
Spoštovana!
Uporaba zobne prhe je vsekakor pripiročljiva kot pomožna metoda čiščenja zob. Kot ste sami omenili, osnovno je redno, pravilno in natančno krtačenje zob z zobno krtačo in zobno pasto. Priporočljiva in velikokrat nepogrešljiva sredstva za vzdrževanje pravilne oralne higiene so tudi zobne nitke, interdentalne zobne ščetke, zobotrebci z gumijastimi konjicami, elektrovibracijske zobne ščetke, ustne vode, žvečilni gumi brez sladkorja, žele za zobe (želiranje zob 1X tedensko, doma,zvečer po umivanju zob),
strgalo za jezik (odstranjuje obloge in bakterije z jezika, ki so v 80% vzrok slabega zadaha),... Ne pozabite na zdravo prehrano in redne preventivne preglede pri zobozdravniku. Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.019s] Ads