Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: Težave v spolnosti
avtor: anonimno datum: 21.11.2001 13:26
S fantom imava kljub sicer ljubečemu odnosu v spolnosti hude težave, tako da v zadnjih 2-3 mesecih spolnega življenja praktično nimava več. Skupaj sva približno tri leta in pol, v začetku pa naju je združila ravno čudovita spolnost, zato so sedanje težave toliko bolj nerazumljive in jih ne znava rešiti. Začelo se je približno po enem letu najinega odnosa, postopoma in dokaj neopazno, z manjšimi neprijetnostmi pri fantu, kot je prezgodnji izliv ali delna erekcija. Te težave sem sprejemala z ljubeznijo in razumevanjem, nisem jim niti posvečala pretirane pozornosti, ko pa so se začele množiti in se pojavljati tudi v drugih oblikah, sem se zavedela, da gre za problem, in se s fantom poskušala pogovoriti. Vendar pa se on o tem ni bil sposoben pogovarjati - ne da se ne bi hotel, preprosto ni našel nobenih besed, čeprav se je tudi on strinjal, da je treba nekaj ukreniti. Stanje se je z občasnimi izboljšavami le slabšalo, tako da sedaj ne znava več vzpostaviti telesne komunikacije, ki je bila prej tako samoumevna, kar seveda povzroča različne travme in frustracije na vseh področjih življenja. Kolikor lahko razumem, je izvir težav psihične narave, in to predvsem pri fantu, ki ima v zvezi s spolnostjo nekakšno blokado, saj pravi, da si me še vedno močno želi, pa enostavno ne ve, kaj storiti, zakaj in kako je do tega prišlo. Moram pa priznati, da to stanje močno vpliva tudi name, ker ne zmorem več potrpežljivosti in razumevanja, saj sem zaradi odsotnosti spolnosti, ki bi v mojih letih (29) morala cveteti, močno prizadeta kot ženska in kot oseba v celoti. Zato se kopičijo zamere, ki jih ne želim gojiti, ampak občasno vseeno izbruhnejo na plan, in tudi sama nisem več sposobna normalne odzivnosti. Ker se sicer zelo dobro razumeva in se imava rada, bi ta problem na vsak način želela rešiti, in prišla sva do spoznanja, da bo to mogoče le s strokovno (psihiatrično) pomočjo. Vendar pa na dosedanje diskretne poizvedbe še nisva dobila podatka, kako je mogoče priti do takšne pomoči in ali je sploh na voljo. Zato vljudno prosim, da mi poskušate pomagati z nasvetom, kaj v najini situaciji lahko storiva, in to čimprej, saj ta problem resno ogroža najin odnos, ki je sicer v vseh podrobnosti takšen, kot sva si ga vedno želela. Najlepša hvala in lep pozdrav!
 
odgovor: Težave v spolnosti
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 22.11.2001 23:17
Spoštovani!
Res je pri mlajših moških najpogostejši vzrok za slabo erekcijo psihične narave, vendar je potrebno prej izključiti tudi organska obolenja (npr. sladkorno bolezen,...). Z moško impotenco se sicer ukvarjajo urologi, tako da ne bo nič narobe, če bi se fant naročil za pregled. V kolikor bodo izključena organska obolenja pa je smiselno poiskati pomoč psihologa ali psihiatra.
lp
as.mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.016s] Ads