Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: popkovna kila
avtor: anonimno datum: 24.11.2001 21:34
Kaj je popkovna kila? Slisal sem, da je potreben operativni poseg, na katerega pa je treba doooolgo čakati. Trenutno je izboklina velika kot lešnik, ne boli (razen, pri otipavanju). Kako je s športnimi aktivnostimi (smučanje, snowboard, windsurf)?

Hvala
 
odgovor: popkovna kila
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 26.11.2001 14:44
Spoštovani!
Popokovna kila pomeni, da je v predelu popka nastal defekt v trebušni steni, skozenj pa se navadno boči del maščevja, črevo,..skratka vsebina trebušne votline. Ker je vaša kila velika za lešnik se pri napenjanju (kadar se poveča pritisk v trebušni steni) izboči le del potrebušnice, za kaj več verjetno ni prostora. Kila sama po sebi ni nevarna, postane pa, če se v vklešči, kar pomeni, da se v odprtino vrine npr. del črevesa ali maščevja, ki ga ne uspete vrniti nazaj v trebuh (ob tem imate tudi bolečine,...). V tem primeru je potrebna urgentna operacija, sicer pa se lahko počaka. Vse športne aktivnosti, kjer se ne bo pretirano povečal pritisk v trebušni votlini vam ne bi smele povzročati težav.
lp
as.mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.015s] Ads