Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: vnetje sečnika
avtor: anonimno datum: 26.11.2001 15:41
Pred tremi tedni se mi je pojavila pekoča bolečina pri uriniranju.Zdravnik mi je predpisal Nolicin tablete.Bil sem tudi na ultrazvoku,ta je pokazal zadebeljene stene sečnika.Pekoča bolečina je še vedno prisotna(pekoč ali boleč je tudi občutek v modih).Tablete nolicin izgleda niso pomagale.Prosim za vaš nasvet.
 
odgovor: vnetje sečnika
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 26.11.2001 23:13
Spoštovani!
Niste navedli morebitnega pregleda urina ter starosti. Kadar se vnetje po standardni terapiji ne umiri je potrebno poslati urin tudi na posebno preiskavo (Sanford), kjer ugotovijo vrsto bakterije oz. povzročitelja tega vnetja. Nato se lahko predpiše antibiotik, ki je občutljiv za to bakterijo (po antibiogramu). Niste navedli tudi morebitnih prejšnih težav z uriniranjem (ponoči, počakati morate, da priteče,...), kar bi lahko govorilo tudi za povečano prostato. V tem primeru bi bilo smiselno obiskati tudi urologa. Ponovno morate obiskati vašega izbranega zdravnika, ki se bo odločil za vrstni red preiskav in nadaljne zdravljenje.
lp
as.mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.053s] Ads