Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: aparat
avtor: anonimno datum: 27.11.2001 14:33
Lep pozdrav,zanima me s kaksnim aparatom je mozno popraviti izgled zob,se posebej ce je treba ugriz razsiriti,se pravi da imam zobe vzadaj prevec na ozko,spredaj bi jih moral pa malo poravnati!Ali se da to popraviti,v kolikem casu,in kdaj (v letih) je to ze prepozno?
Hvala
 
odgovor: aparat
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 29.11.2001 22:46
Spoštovani!
Zdravljenje nepravilnosti čeljusti in nepravilnega položaja zob je najučinkovitejše v otroštvu in mladosti(čeljust raste do 15 leta starosti).V poznejših letih je ortodontsko zdravljenje možno in lahko je tudi uspešno. Uspeh je odvisen od vrste anomalije, njene izraženosti, starosti pacienta, izbiri ustreznega načina zdravljenja, vstrajnosti pacienta.Običajno se uporabljajo fiksni aparati (zalepijo se na zobe) in je potrebno večmesečno, ali celo večletno nošenje. Aparat ni ovirajoč, pogoj za uspeh je tudi brezhibna ustna higiena. Ortodontsko zdravljenje je po 18. letu starosti samoplačniška storitev.
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.019s] Ads