Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: pomoc
avtor: anonimno datum: 28.11.2001 18:14
Pozdravljeni. Star sem 28 let in sem zgoraj brez zob ze odkar vem za sebe.Imam po dva na vsaki strani zadaj.Spodaj so se kar v redu.Pri 15tih mi je zrasel podocnjak na desni(ko so bili drugi ze cisto zanic)pred enim letom pa mi je zacel prodirati tudi na levi(podocnjak)malo visje,in mi je prodiral skozi dlesen.Vem,da se sprasujete kako to,da nisem sel k zobozdravniku,toda imel sem zelo tezko zivljenje in sem se sele sedaj zbudil.Psihicno me to zelo zdeluje,ker se zavedam,da bom lahko imel zelo velike tezave.Malo sem zameril tudi zobozdravnikom ki sem jih vsake toliko obiskal zaradi zobobola a to samo ko sem bil mlajsi.Nekako sem se naucil ziveti s tem problemom in izgubil voljo do zivljenja.Nekaj denarja sem prisparal(200.000.sit)in bi vas vprasal ce je to dosti denarja za kaj takega.Ali bom imel tezave z izgovorjavo,ko bom dobil umetne zobe?Ali je sploh mogoce da sta mi ta dva zoba zrasla?In kam naj se obrnem?
 
odgovor: pomoc
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 02.12.2001 19:06
Spoštovani!
Iz vašega pisma je razvidno, da ste odločeni narediti nekaj za izboljšanje zdravja,videza,počutja.To me veseli in upam,da boste ne tem ustrajali!Svetujem Vam,da se obrnete na svojega izbranega zobozdravnika(če ga še nimate, pozanimajte se pri prijateljih ali sorodnikih)in se naročite na pregled in zdravljenje (to bo vsekakor vsebovalo tudi protetiko). Protetični nadomestek je tujek in je potreben določeni čas, da se na njega navadimo (tudi pri izgovorjavi). Morebitne začetne težave običajno hitro minejo.Glede na navedeno stanje zobovja,imate pravico do protetičnega nadomestka na račun zdravstvene zavarovalnice(če ste dodatno zavarovani in ob upoštevanju morebitne čakalne dobe pri zobozdravniku). Doplačila so potrebna, če se odločite za nadstandardni material.
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.035s] Ads