Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: KILA
avtor: anonimno datum: 29.11.2001 23:17
Pozdravljeni!
Sin star 15 mesecev ima diagnosticirano dimeljsko kilo , kmalu bo tudi operiran.Na rednem pregledu (posvetovalnica)je zdravnica omenila , da ima tudi pretesno kožico na spolovilu .Ostalo je samo pri teh besedah , zato ne vem ali se kožico lahko razteguje kdaj se to lahko začne (starost) in ali je mogoča celo operacija (istočasno z op.kile).

Hvala za odgovor. Barbara
 
odgovor: KILA
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 03.12.2001 22:38
Spoštovani,
v kolikor je kožica samo nekoliko pretesna se jo bo verjetno dalo postopoma raztegniti. Med umivanjem mu jo previdno potiskajte čez glavico lulčka, to počnite vsak dan. V kolikor pa to sploh ne gre bo potrebna operacija. Bilo bi smiselno, da se o tem posegu dogovorite s kirurgom, ki bo operiral kilo, saj se poseg lahko opravi istočasno.
lp
as. mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.031s] Ads