Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: tujina-slovenija
avtor: anonimno datum: 05.12.2001 11:19
Spoštovani,
pred nekaj časom sem se preselil iz tujine (Nemčija), kjer sem živel od otroštva (cca. 22 let) v Slovenijo. Slovensko zobozdravstvo sploh ne poznam. Ne vem kjer si naj izberem zobozdravnika (v Ljubljani), kako vem, da je v redu, a me bo dovolj informiral, koliko mi računa, kaj moram sam plačati, kaj mi krije zdravstveno zavarovanje,...! Priznati moram tudi, da me je zelo strah in, da v Nemčiji nikoli nisem imel dosega brez anestezije, A jo tukaj tudi dobim,če jo želim? Hvala za pomoč in lep pozdrav.
 
odgovor: tujina-slovenija
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 07.12.2001 18:58
Spoštovani!
Za uveljavljanje pravic iz zdravstvenega zavarovanja je prvi pogoj,da se zavarujete. Zato Vam svetujem, da se čim prej oglasite na ZZZS (Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije) OE Ljubljana, Miklošičeva ulica 24., kjer boste dobili vse informacije katere Vas zanimajo (tudi o vaših pravicah pri zobozdravniku), in kartico zdravstvenega zavarovanja! Če se boste odločili tudi za dodatno zdravstveno zavarovanje se lahko obrnete na Vzejemno zdravstveno zavarovalnico, ali Adriatic zavarovalnico.
Anestezijo lahko zahtevate in dobite in sicer v breme ZZZS .
Želim Vam lepo počutje v domovini!
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle, dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.036s] Ads