Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Obloge
avtor: Anonimnez datum: 07.12.2001 21:04
Zanima kako se znebim tobacnih oblog na zobeh, katero zobno pasto priporocate in katero ustno vodico? Je tobak tudi vzrok potemnelim dlesnim (le pri sprednjih zobeh)? Za odgovor se Vam najlepse zahvaljujem!
 
odgovor: Obloge
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 09.12.2001 20:45
Spoštovani!
Nobeno posebno zobno pasto ali ustno vodo Vam ne morem priporočiti. Prepuščam Vam, da sami izberete sebi najustreznejšo. Priporočam Vam trdo zobno ščetko, katero zamenjujete vsake tri mesece. Pigmentacije na zobeh, katere so nastale zaradi odlaganja smol iz cigaretnega dima, bo odstranil Vaš zobozdravnik s posebnimi krtačami ali z ultrazvočnim odstrenjevalcem. Sestevine tobačnega dima so lahko vzrok pigmentaciji dlesni (smoker's melanosis).
Lep pozdrav, mag.Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.021s] Ads