Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: zožen požiralnik
avtor: anonimno datum: 12.12.2001 21:39
Spoštovani,
z ženo imava 5 tednov starega sina. Danes je bil na pregledu pri katerem pa je pediatrinja posumila na zožen požiralnik. Naj vam povem, da so teža in rast odlična, nima infekcij, v glavnem super b.p.! Pri vprašanju glede dojenja pa sva razložila, da je na cca 3 ure ter da ima žena zelo veliko mleka, ki pri dojenju v zelo veliki količini tudi teče. Zdi se nama, da otrok zelo hlasta in hitro je zato se pri podiranju kupčka zgodi, da del popitega tudi izbruha, kdaj tudi večkrat. Enkrat se nama je zgodilo, da je po dojenju ležal pod manjšim kotom na hrbtu in bruhal ter izgubil sapo tako, da sva ga prijela za noge in stresla, da je zadihal a ni pretirano zajokal ali se odkašljal. Zanima me, kaj je zožen požiralnik, kakšne so rešitve in kaj to pomeni v razvoju otroka!

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor in lep pozdrav.
 
odgovor: zožen požiralnik
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 21.12.2001 18:24
Spoštovani!
Najverjetneje z požiralnikom vašega otroka ni nič narobe, od morebitnih prirojenih okvar požiralnika je najpogostejša atrezija (da sploh ni prehoden ali da obstaja povezava s sapnikom), tega pa vaš sin zagotovo nima.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.024s] Ads