Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: Ulcerozni Kolitis
avtor: XRain datum: 15.12.2001 15:33
Spoštovani,

imam vprašanje glede ulceroznega kolitisa.
Zanima me, kako gleda naša medicina na zdravljenje z nekaterimi nekonvencionalnimi sredstvi:
- Boswellia Serrata (meni je zelo pomagala v fazi lažjih krvavitev ter izboljšanje stanja po tem)
- Marihuana (kajenje le te lajša vnetje in krvavitev - sem prebral in preizkusil in moram reči, da res deluje!)
- Glutamin (aminokislina) - naj bi pozitivno vplivala na črevesje. Sam ga jemljem, vendar ne bi mogel poročati o občutnem izboljšanju.

Drugo vprašanje imam glede zdravila Remicade (infliximab). Je res lahko nadomestilo za Medrol? Jaz sem jemal visoke doze Medrola 64 mg in imel OBUPNE stranske učinke. Zato ga ne bom nikoli več jemal. Zanima me, na kak način in v kakšni meri mi lahko Remicade pomaga. Informacija me zanima, saj sem imel pred kratkim poslabšanje stanja zaradi prometne nesreče in so mi predlagali Medrol.

Hvala!
 
odgovor: Ulcerozni Kolitis
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 21.12.2001 18:16
Spoštovani!
V literaturi obstajajo podatki o uspešnosti zdravljenja z sredstvi, ki jih navajate, največ resnih študij je bilo narejenih z Boswellio Serrato.
Zdravilo Remicade, to so v bistvu monoklonalna protitelesa, ima tudi stranske učinke. Poročajo o več smrtnih primerih pri bolnikih s srčnim popuščanjem. Kolikor vem zdravilo pri nas ni registrirano. O morebitni uporabi se morate pogovoriti z zdravnikom, ki vas zdravi zaradi ulceroznega kolitisa.
lp
as.mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.019s] Ads