Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: Parkinsonova bolezen
avtor: anonimno datum: 17.12.2001 16:52
Spoštovana ga. Cokan,

očetu so pred ca. 3 leti diagnosticirali Parkinsonovo bolezen. Simptomi: tresenje desne roke.
Predpisano zdravilo Permax mu povzroča velike težave. Praktično se pri očetu kaže večina stranskih učinkov tega zdravila, kot npr: drži se naprej, ne more zadrževati urina, bolečine v glavi in omotica itd. Zanima me, kako varno je sploh to zdravilo na dolgi rok? Ali je možno dozo zmanjšati oz. celo zamenjati zdravilo z drugim? Kakšno bi bilo njegovo stanje, če tega zdravila sploh nebi začel jemati (roka se namreč trese kot prej)? Kakšen vpliv ima na omenjeno bolezen povečana telesna teža in krvni sladkor. Oče ima nekaj čez 7,25 sladkorja. Kako naj se prehranjuje, da bo bolezen čim manj napredovala? Ali obstajajo kakšne fizioterapevtske vaje za omenjeno bolezen? Na internetu sem zasledil, da obstaja naraven vir L-dopamina - pruriens Mucuna puder. Ali vam je ta poznan in ali pomaga omiliti simptome Parkinsonove bolezni? Človek se sprašuje, kako da človeku ne morejo zdravniki pomagati z vbrizgavanjem dopamina.
Za vse odgovore se bi vam želel že v naprej iskreno zahvaliti.
LP
 
odgovor: Parkinsonova bolezen
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 19.12.2001 22:26
Spoštovani!
Žal v naši skupini ni nevrologa, tako da vam na vaša vprašanja ne moremo odgovoriti. Potrebno jih bo zastaviti nevrologu pri naslednjem očetovem pregledu.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.015s] Ads