Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: težave z roko
avtor: anonimno datum: 29.12.2001 20:07
Pozdravljeni!
Imam težave z desnim zapestjem.
S prvim pregledom je bila postavljena diagnoza contusio carpi dex. Kasneje ko se gibljivost ni izboljšala mi je na ponovnem pregledu bila postavljena diagnoza fractura osis naviculare carpi dex. mala sanata. Sledila je operacija delayed union scaphodei dex..
Po odstranitvi mavca sem bil napoten na fizikalno terapijo.
Po prvem tednu FTH so se začele pojavljati težave in ugotovili so stanje Mb. Sudeck.
Napoten sem bil v protibolečinsko ambulanto,kjer je zdravnik ugotovil izrazito paravertebralno mišičevje v višini C4-Th1 desno bolj kot levo.Miogelotične zatrdline se širijo od fasete C5-C6 proti desnemu trapeziusu ter proti lopatici - v predel odzivnih con Tc3,Tc4 in Tc5.
Poslan sem bil na rtg in izvid rtg je bil sledeč:
desni ramenski sklep v mejah normale,
CERVIKALNA HRBTENICA v standarnih,funkcionalnih in polstranskih projekcijah.
V ante-fleksiji in retro-fleksiji znakov za patološki premik segmentov ni videti.
Na polstranskih posnetkih je videti zožitev interv. odprtine med C4-C5 levo.
Slikanje zapestiji:
Videti je osteosintetski material v predelu skafoidne kosti.
Desni trapezium je deformiran.
Ker moje težave trajajo že 14 mesecev po poškodbi in ker je moje desno zapestje še vedno negibno vprašujem vas ali je možno glede na to kar sem napisal da bi moje težave izhajale iz hrbtenice in na koga se naj obrnem glede na to da zdravnika ki mi je predpisal to slikanje ne morem dobiti saj ni zaposlen več v SBM.Ostalim zdravnikom njegov izvid ni bil kaj preveč všeč.Prosim če mi lahko njegov izvid tudi razložite.
Naj povem tudi to,da ortoped obupuje nad mojim stanjem,saj je kost glede na rtg sliko popolnoma zaraščen zlom v normalnem položaju brez dislokacije oziroma odlomkov ali OSM.
Desna roka je hladnejša od leve in je modrikaste barve v predelu zapestja negibna,ko se nagiba na silo se občutijo nevzdržne bolečine.Bolečine pa se pojavljajo vsakodnevno tudi če se roka ne obremenjuje in se širijo do ramena in v področje vratu.
Ker sem že popolnoma obupan ne vem več kam se naj obrnem saj imam občutek,da sem vsakič ko pridem k zdravniku že odveč.
Hvala za vaš odgovor in Vam želim srečno

 
odgovor: težave z roko
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 02.01.2002 00:05
Spoštovani!
Še vedno ni jasno, zakaj se pri nekaterih ljudeh, pogosto po manjši poškodbi razvije Mb. Sudeck. Zdravljenje je praviloma fizikalna in protibolečinska terapija. Nobeden od zdravnikov, ki odgovarjamo na vprašanja nima izkušenj z zdravljenjem tega obolenja, zato vam žal ne moremo posredovati konkretnega odgovora. Najbolje, da vas izbrani zdravnik ponovno napoti v protibolečinsko ambulanto ter k fiziatru (fizikalna medicina in rehabilitacija).
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.011s] Ads